2013-05-14 11 浏览
呢间舖未开前, 有日经过见到佢招牌栋左向地下, 见到个名同招牌好骑呢, 仲要写简体字. 心谂系唔系大陆人投资整d呃鬼佬中餐? 估唔到过左两个礼拜后就响openrice开始见到好多好评. 原来系鬼佬煎中国饼…都系对个concept冇乜好感, 所以一路冇意欲食. 但既然今晚冇饭食, 见离我巴士站唔远, 决定黎买个外卖.叫左个招牌烤鸭煎饼, 绿豆粉, 薄脆. $48都几贵. 睇住个几nice的英文亚洲人整. 落左浆之后估唔到打只蛋落去然后反转再煎, 不过只蛋都几细, 应该唔会好大作用. 跟住睇佢加酱, 落青瓜, 心谂落咁少既?! 跟住落鸭肉, 一样都系好少. 用咁少料收我48蚊, 真好赚. 之后仲加左块脆饼.打开袋闻一闻, 又几香播! 食啖就…煎饼超淋, 酱多, 加埋成pat野咁, 好彩有块脆饼, 有d咬口. 一如所料, 料少, 肉算ok, 唔鞋有d鸭味, 味基本上都系靠个烤鸭酱, 如果你同我一样钟意食烤鸭酱, 一定唔会觉得好难食, 但最难受系食食下食到两条骨出黎...总结: 唔难食, 但一d都唔好食. 有谂过因为𠮶两条骨卑喊, 但见香港冇呢种店, 放你一马啦.

3 分钟 (外卖自取)