2008-11-18
** 此 食 肆 的 第 一 个 喊 **寻晚(17-11-2008 Mon)放o左工去医院睇妈妈,除大哥大嫂工作中冇o黎外,我加埋我男友,一行六人返荃湾食饭,又到爸爸o既饭堂.佢一坐低就话要$68.00o既支竹羊腩煲,要唐生菜同蓎莴我要叫药材醉鸡窝,姪女要椒盐鲜鱿,二哥叫笼仔糯米蟹.1.支竹羊腩煲都几细,不过羊腩真系好腍,佢唔膻.内里当然有支竹,马蹄,冬菇,笋.我o地将唐生菜同蓎莴加落去煮o黎食.味道: 4分2.椒盐鲜鱿都唔系椒盐o黎,只有炸过o既蒜茸o系面,冇味,要蘸豉油食o既.味道: 3分3.药材醉鸡窝有杞子,红枣,买肉,淮山呢啲药材,酒味好浓烈,男友同二哥饮o左话好难入口,半只鸡就好有鸡味,不过唔觉有半只.味道: 2.5分4.笼仔糯米蟹到o黎时,二嫂好愕然,至知道原来亚姐一直sell o既,糯米饭系呢样,一个中笼蒸住啲糯米饭,上面放o左一只蟹,糯米饭好香,可惜唔好食.至于蟹,由于我o地12日晚o系家中食o左好多大闸蟹,所以冇人想再食,就由我同男友分,男友话食到鲜味,我觉得一般啦.味道: 3.5分最后送6碗糖水,系咩o黎?绿豆沙?男友话咋喳,亚姐答系咋喳,’哔’吓,唔系o挂,呢啲
1.支竹羊腩煲
味道: 4分
2.椒盐鲜鱿
味道: 3分
3.药材醉鸡窝
味道: 2.5分
4.笼仔糯米蟹
味道: 3.5分
最后送6碗糖水,系咩o黎?绿豆沙?男友话咋喳,亚姐答系咋喳,’哔’吓,唔系o挂,呢啲叫咋喳?多多红豆,只有一两粒莲子,加埋椰汁就系o架o拿?
食落,红豆只有壳,唔甜,又只有椰汁味,好差呀!
味道:1分
另外我o地又叫o左三个白饭同两罐百事,埋单共$330.00,唔抵.
服务:
我o地去到时,剩返一张大枱,咁我o地去坐低,亚姐好唔愿畀我o地坐咁,叫我o地坐埋一边,一阵有人o黎先要搭枱.之后有张细枱,佢o地叫我o地转过去,吓?咁细张坐6个人?我o地叫o左o既o野食o黎齐晒,都系o岩o岩好摆到,你o地都得o架喇.
最好笑系,由我o地转枱至食完走,都再冇客人o黎,o个张大枱一直都冇人坐.