2018-03-05
今天唔知食乜好,所以去食日本野就最好。前几日终于睇左日本戏深夜食堂,忽然好想食串烧,所以就拉左朋友黎食啦,烟三文鱼沙律$58食埋一堆油腻食物,注重健康既我,要食番个沙律先得既。烟三文鱼系平时外国菜食开个种,大片扁平直身,鱼味唔算浓。沙律菜好新鲜,够晒爽脆。秘汁烧鲍鱼仔$48/只豪豪地就食番个鲍鱼仔先,鲍鱼成只上,肉质腍软弹牙,用餐厅自家制秘汁烧起,好惹味。秘汁肥牛金菇卷$48以前到现在都好中意金菇肥牛,唔知点解依个烟烟靭靭既肉同滑身既金菇会咁夹,食落嚼劲十足,加埋秘汁,无得弹。荔枝烟肉串$38如果想健康清新d,肉配菜串烧同样系不错选择。烟肉大片,咸度刚刚好,荔枝超甜,一齐食爆唒汁!芝麻鸡翼$68每次去香港既日式店舖,芝麻鸡翼系一定食嫁。鸡翼唔算好大只,但胜在好入味好惹味,而且又够juicy,好食。
烟三文鱼沙律$58
秘汁烧鲍鱼仔$48/只