餐厅: 孖仔冰室
资讯:

2021-03-10 699 浏览
我就到呢间冰室附近嘅学校(都几远嘅),因为惊唔够时间食饭,约咗同学一齐去食。因为之前经过睇过餐牌,见到价钱都几经济,最多都系五十几60几蚊。而且见到都好多人入去食(我觉得如果多人食,应该唔会难食得去边)。好啦,跟住之后就同同学入咗去啦。入去嘅时间大约下一点啦,入边呢就冇乜人嘅,但系食吓食吓就好多人。其实里面铺位好细,不过啲卡位就几阔落,中间有两张枱正中间咁摆咗喺度,就冇位放袋,坐𠮶啲位都几阴公。走廊好窄,肥少少都过唔到。我认为佢个常餐五香肉丁面同埋沙嗲牛肉面好值得大家去试。五香肉丁面佢𠮶种辣嘅感觉唔会令你觉得唔舒服,麻麻哋,又有少少刺激咁样(但我同学食到嘴唇红晒) (佢净系可以食到少少辣) (我好食得辣),所以如果唔系好食得辣嘅朋友就唔好去试。跟住个沙嗲牛肉面个牛肉劲好味,好滑,好林。呢两个餐仲会配埋一杯热嘢饮同埋火腿奄列加牛油厚多士。如果大家钟意我呢份食评嘅话,请一下面俾个心心同埋关注我啦(●’◡’●)ノ
2021-03-10
$39.5 (午餐)
  • 沙嗲牛肉面
  • 五香肉丁面