2021-06-08 807 浏览
一心谂住入去大围食小肥猪扒,好辛苦咁样揾个位泊咗架车,跟住行咗好大段路,然后…..冇开。明明OpenRice 写住营业中。见到呢间装修怀旧同街坊嘅茶餐厅,即上OpenRice睇吓,见到都好多好评,就 入去食。猪扒沙嗲牛肉米早餐,$36,经济街坊价钱。猪扒不是一块,大约是1/3 块吧,有二条厚切肉;沙牛有4片牛肉;米粉是粗身用嚟炒星洲米果只,唔够𩠌,拎咗友人一只鸡翼。猪扒厚身,又鞋又痴牙,好处系冇落松肉粉,但亦都冇拍松,或者用其他方法令到佢松软,炸粉好厚,浸落去碗汤面变到一pet嘢嘅口感。沙牛正常,不过不失,冇花生味,普通茶餐厅质素。有一大条菜,真心大,如果佢切开一半仲好,易食又好睇。汤米用粗身米粉不是我杯茶,只吃了几啖。反而奶茶OK。总结:平,正常,见佢同人客有讲有笑,应该都系做街坊同熟客生意多, sell人情味多过食物果只。

猪扒沙嗲牛肉米早餐,$36,经济街坊价钱。

沙牛正常,不过不失,冇花生味,普通茶餐厅质素。
有一大条菜,真心大,如果佢切开一半仲好,易食又好睇。
汤米用粗身米粉不是我杯茶,只吃了几啖。
反而奶茶OK。