2011-09-27
星期日小下雨天,上到去已经21:00,无乜人,一入去就有位坐,比较少食越南菜唔知叫乜,女经理见我头岳岳,就过嚟介绍嘢食,叫咗嘢食,好快就嚟<丝网春卷>,脆卜卜,正!叫左两杯嘢饮一杯火龙果加奇异果,叫<奇异火龙>味道都几好,但偏甜一杯香蕉加朱古力,叫<香蕉可可>,正!少甜的我至爱跟手上<烧牛排沙律>酸酸地又带点少辣,开胃,烧牛排有阵烧牛肉干味,好香有牛味再嚟<马拉盏通菜>一上枱好鬼香,食落无闻咁浓味通常食泰菜嘅马拉盏会好咸,呢度又唔会,啱唔食得太重口味嘅人要等三十分钟嘅即叫即做嘅主菜<烧春鸡香茅黄姜饭>上枱系只烧春鸡,女经理细心切开鸡背,黄姜饭好鬼香喷喷...春鸡皮脆肉滑,黄姜饭香,一向唔食姜嘅我都爬多两啖,好味!食甜品<椰汁西米糕>老老实实,嘛嘛地正当我以为呢餐竟然系衰收尾衰甜品嘅时候,另一个甜品到<南瓜焞蛋>睇焞蛋嘅外表好多洞,以为又嘛嘛,但系点知同南瓜出奇地配合,正!不过太饱,食咗一件就要打包,返归再叹!
<丝网春卷>,脆卜卜,正! 叫左两杯嘢饮
一杯火龙果加奇异果,叫<奇异火龙>味道都几好,但偏甜
一杯香蕉加朱古力,叫<香蕉可可>,正!少甜的我至爱 跟手上<烧牛排沙律>
酸酸地又带点少辣,开胃,烧牛排有阵烧牛肉干味,好香有牛味 再嚟<马拉盏通菜>
一上枱好鬼香,食落无闻咁浓味
通常食泰菜嘅马拉盏会好咸,呢度又唔会,啱唔食得太重口味嘅人 要等三十分钟嘅即叫即做嘅主菜
<烧春鸡香茅黄姜饭>
上枱系只烧春鸡,女经理细心切开鸡背,黄姜饭好鬼香喷喷...
春鸡皮脆肉滑,黄姜饭香,一向唔食姜嘅我都爬多两啖,好味! 食 甜品
<椰汁西米糕>
老老实实,嘛嘛地 正当我以为呢餐竟然系衰收尾衰 甜品嘅时候,
另一个甜品到<南瓜焞蛋>
睇焞蛋嘅外表好多洞,以为又嘛嘛,
但系点知同南瓜出奇地配合,正! 不过太饱,食咗一件就要打包,返归再叹!