之前喺对面食牛扒嘅时候,已经留意到呢间Cafe仔,皆因个样劲打卡Able😍。餐厅设有几个户外座位,呢种凉凉地嘅天气坐出去饮杯咖啡,Chill到爆,加上依边社区静静地,唔会太过多车、多尘。不过我哋嚟食晚饭,所以就坐室内好了。室内环境都好正,有好多墙画,枱櫈又几型格;另外仲有个黑板画咗公仔,写住可以帮客人画生日甜品碟🎂。由于唔系好饿,所以我同朋友一人叫一份餐好了。意想不到系我哋叫嘅两样食物都好好味😋,而且份量好足,唔系普遍楼上Cafe咁细细碟,唔够食。黑松露烟三文鱼班尼迪牛油果多士($118),原来呢个Egg Benedict本身系配薯条㗎🍟,但店员话炸炉坏咗,问我哋转沙律得唔得,都无乜所谓啦😙。所谓嘅多士其实系传统Muffin包,都够松软,唔错。配料有我至爱嘅烟三文鱼,同埋系酱Form嘅牛油果🥑,不过揭起块包先见到,好神秘,哈哈。只蛋亦达到爆浆嘅效果,整体几好食、几夹。泰阴公海鲜意大利饭($98),我估唔到呢个饭咁出色😋,造型精美,而且份量够,食完唔会唔够饱。首先意大利饭嘅口感同湿润度恰到好处,唔系斋白饭淋汁咁会唔够味,或者整到汤饭咁湿淰淰。第二系个冬荫公汁好惹味,辣辣地,够浓够香;加上

泰阴公海鲜意大利饭

第二系个冬荫公汁好惹味,辣辣地,够浓够香;加上有唔少蕃茄粒同芝士碎捞埋一齐,好正。第三就系海鲜个量好足,有带子、虾🦐同青口等,而且全部都新鲜,唔系雪藏急冻𠮶啲(例如无味鱿鱼同蚬仔)。
Hot  Earl  Grey  Tea

饮品方面,我哋剩系要咗一杯Hot Earl Grey Tea($32),因为本身朋友想要嘅Green Tea Latte卖哂🙁。

总括嚟讲,呢到嘅食物系远超乎想像中嘅好味道🤤,可能我哋本身只系抱住嚟Cafe打卡嘅心态,点知开心大发现个意大利饭真心好高质,而且定价合理,所以我会话呢间餐厅唔止得个样啊😏,推介👍。
2020-03-29