2008-03-07 8 浏览
农历年尾有friend生日,我同老公提议去凤城啦!事関老公好钟意食乳猪,趁机提议一下啦!所有朋友都话ok,𠮶个星期六,我哋两公婆满怀高兴咁亲身走上去订位,走过去收银台隔离个counter喥订定星期一嘅位,我明知道年尾多人团年,提早三日订定就冇问题啦!个叔叔话ok啦!订咗8:00,本想订埋蟹钳但已经不接受order因为手头上嘅订单太多,明嘅!年尾嘛!三日后,行去先攞位,谂住坐落等friend啦!点知上去姐姐话揾唔到我个booking,叫我哋等吓啦,好快就有人埋单,老公大为不悦,事关我哋亲身走去订位,叔叔又有写低我哋名同电话,分明将我哋嘅八人枱比咗其他客人啦!同姐姐再讲都话好快好快,又话:你睇!人哋都系订咗位咪一样要等.......但我个point系你话我冇booking嘛!搅到鬼咁兴!嬲死人呀!!!!一个一个friend渐渐来到!等咗30分钟都系企喺度,见到帮我哋落booking嘅叔叔闪咗去!好叻仔!咁点啫?!咪又继续等啰!一共等咗45分钟,同之前留言嘅食客都差唔多!现在呢一刻我都有番啲安慰,因为I am not alone!都有人同我咁惨!喺度呆等啰!系!嘢食冇令一众朋友失望,大家仲因

系!嘢食冇令一众朋友失望,大家仲因为等得耐而叫咗好多嘢,食得饱饱亦冇因为斋等而影响咗心情,倾得好开心,八个请一个,埋单,都系每位$200。走嘞!咦?好似当我哋九个人透明咁,冇侍应望过我哋亦冇一声"多谢",咁最少都"bye bye"吖!冇㖞!我谂我哋帮趁金额太少,最衰我哋比tips太少啦!我哋应该先检讨吓自己先,系咪呢?凤城酒家?!