今日母亲节!专程去华香鸡食饭!有十多年冇帮亲过了!以前住旺角一星期帮亲起码三次!自从搬咗去东九龙便很少帮亲!辗转多年从朋友口得知华香鸡仲有两铺营业中!荃湾、湾仔,但偏偏选择了湾仔呢间,简直••唉!刚中午入店,环境卫生恶劣,臭味冲天,坐位不多!只见一枱四人客!刚坐低已经想起身走人,不过老婆知道我专程过嚟食鸡怀旧下!便勉强坐下叫了一份华香茶香鸡双拼半只,一碗例汤、白饭一碗!铺得两个男人,全程落单斩鸡都冇带手套口罩同一人!上齐枱上,见到己经觉得唔系𠮶样嘢!冇办法已经洗湿个头!老火汤喺冇落味精嘅,但汤味很淡,睇到𠮶碟鸡完全走晒样,伏唒!以前啲鸡系瘦身型,皮脆肉香!今日嘅鸡就。没鸡味,肉淋,没茶香味、有异味(不新鲜),任何一间烧腊舖都好过佢!我怀疑只是有人挂羊头卖狗肉之疑!枉费华香鸡创办人心血!我可以话比你哋知湾仔华香鸡唔系以前正宗华香鸡!简直有辱华香鸡创办人声誉!伏、伏、伏!😮‍💨
低已经想起身走人,不过老婆知道我专程过嚟食鸡
怀旧下!便勉强坐下叫了一份华香茶香鸡双拼半
只,一碗例汤、白饭一碗!铺得两个男人,全程落单斩
味精嘅,但汤味很淡,睇到𠮶碟鸡完全走晒样,伏
唒!以前啲鸡系瘦身型,皮脆肉香!今日嘅鸡就。
没鸡味,肉淋,没茶香味、有异味(不新鲜),任何一间烧腊
舖都好过佢!我怀疑只是有人挂羊头卖狗肉之疑!
枉费华香鸡创办人心血!我可以话比你哋知湾仔华