2025-01-10
第一次食评写呢间店,就系希望少啲人中伏事缘我哋第一次去食,唔知点叫,就问阿姐有冇餐牌,佢话冇餐牌,只系好简短咁讲鸡煲$148 ,烤鱼$168一个人,食个半钟咁我哋就拣烤鱼,等上菜等左20分钟。ok公道啲讲,佢真系上烤鱼𠮶刻先计时嘅(有写低开始时间系落单纸度)咁我哋就一路食,一路吹水,到我哋食完收炉𠮶下,过了大概个半钟左右。全程阿姐冇过嚟催交台或提示迟收枱要加钱,直到两个钟,阿姐见我哋坐喺度连炉都闩埋,就话帮我哋埋单先重点嚟啦,一过嚟就话我哋食咗两个钟,每个人要$188 (原先讲$168)仲要话电脑有记录㗎!又讲咗一句话再坐耐啲两个半钟要再贵啲,系咁㗎!最后我哋两个人$376埋单今时今日嘅香港,估唔到仲有机会遇到呢啲不实手段㓥客。其实只要一开始讲明,多$20绝对唔系问题,但食完先话因为坐耐咗要收贵d,感觉似水鱼任人鱼肉仲要唔只我地呢台,喺我哋食紧嘅时候有另外一台买单,一样都系中伏我哋仲谂咁嘈发生咩事最后我哋临走望晒全店嘅poster,都只系注明1.5小时$168,完全冇提及会有额外收费希望各位入去食前要有心理准备被㓥,或食够个半钟要主动埋单最后最后,平心而论,嘢食系唔错嘅
希望各位入去食前要有心理准备被㓥,或食够个半钟要主动埋单
最后最后,平心而论,嘢食系唔错嘅