2022-07-16
昨日与友人 到呢间齿留香 , 门外贴有好多 店舖负责人同 好多 明星艺人 合照片, 证明到啲乜嘢?证明好多艺人明星帮衬过( 心谂应该唔会差得去边挂)就决定 买$190半只烧鹅及$110蚊嘅烧腩仔拼叉烧, (外卖)取票门外等,当佢叫number攞嘅时候,都觉得奇怪会唔会畀错呢,(咁轻嘅)佢话…系呀·系你~回到家 打开 检查 烧腩 一盒/叉烧一盒/烧鹅—盒 "但印像中烧鹅系好大只点可能用一个饭盒可以装到半只烧鹅( 检查后 盒烧鹅有上壮/有脾,但颜色好似唔系同一只,知道中伏~ 冇睇住佢斩 ,Maybe应该比佢keep起咗三份—/(吾通下次比番我咩?),( 呢个就系烧腊档,佢斩埋嘅中伏位,~下栏嘢~ 相信大家都知道)食物质素叉烧,打飞时明明话要半肥瘦, 比D瘦到不得了 兼夹 韧 嘅比我, 名大于实, 普通到唔普通, 净系啲汁甜,我哋几个人口味系~失败之作~烧腩仔~根本上就系…烧肉 仲要系最差部位 ,鞋口到痺 , 斋睇Ok嘅~但,连皮咬落~柴囗到 痺, 冇性趣再考咬第二件 ~我地几个人囗味系~难食!~大佬你收人$110蚊呀~畀番百一蚊嘅水准啦~吾该烧鹅 ~系半只烧鹅$190( 用出面两𩠌饭嘅饭盒
我哋几个人口味系~失败之作~
~大佬你收人$110蚊呀~畀番百一蚊嘅水准啦~吾该
烧鹅 ~系半只烧鹅$190( 用出面两𩠌饭嘅饭盒size 装到半只烧鹅 ?冇可能啦)~分量唔足,不特止,我发觉啲皮颜色系唔同 ,Maybe/分明系 砌 件烧鹅,
(如果我系堂食,你畀嘅份量系例牌我,我冇说话讲,~半只烧鹅呀~ 冇半条颈/冇半个头,你都已经输晒)
烧鹅~咬落啲皮唔系香脆, 又系 韧到唔韧~ 都唔知自己食紧啲咩~完全冇烧鹅 应有 嘅香味~
我地几个人嘅囗味~~难食 ~~
呢世唔会再帮衬呢间野
可能我有烧腊恐惧症 ~短期内我应该唔会再食烧味
可能D相📸~影得靓,系我识得攞位/角度好🙄