2019-10-06 640 浏览
放左工太肚饿又想食碗面,于是就去左街市门口呢间香港仔君豪鱼蛋王,但我今次唔系食鱼蛋粉,而系叫左碗崩沙腩面😅之前第一次食崩沙腩都系呢间,个阵唔知系牛腩,仲以为系饼干因为细个食过呢只饼,好似系大良特产,就觉得奇怪点会加落碗面到,但朋友介绍原来系牛腩既一种仲几好食于是就试左。言归正转,讲返碗崩沙腩面先。睇落好似唔太吸引但食落绝对唔差架,冇叫走青佢正常就会跟啲葱系个匙羹到,份量可以自己决定嘛,就算唔记得走青都可以好快整走佢👍🏼崩沙真系好好食,软硬适中又唔会有筋咬唔到,但佢唔算好入味,可能系个腩汁本身唔太浓,而肉既份量都唔少,我食完个面仲有净啲肉可以食。而个面都煮到啱啱好啦,碱水味都几重。佢个崩沙腩系会回头再食既原因,而听讲佢啲鱼蛋都好食,下次再试。

之前第一次食崩沙腩都系呢间,个阵唔知系牛腩,仲以为系饼干

言归正转,讲返碗崩沙腩面先。

2019-10-05
用餐时段