2023-01-27
四个人,六碟菜。首当其冲嘅系-------得四片鹅片嘅鹅片拼盘。系呀,你冇睇错!系你呀妈个仔四片呀!!!!4444444444。不过鹅片拼盘居然真系有鹅片,已经令我非常开心……就奇啦!简直系一场骗局,极度不推荐。(PS: D鹅肠ok,除此之外一般货色。)二当其冲嘅系薯仔牛柳粒。大家一致赞赏嘅薯仔粒,冇错,你又冇睇错,我地嘅赞赏范围并唔包括牛柳粒。对比起牛柳粒嘅平平无奇,佢嘅薯仔粒口感微脆,香口过出面街嘅薯粒。另外,系蜜糖!佢加左蜜糖!蜜糖令薯仔粒整体偏甜,很好。再加上惹味嘅黑椒汁,整体味道十分和谐,堪称一流。牛柳粒一般货色,起马咬得郁,不过不失。三当其冲嘅系胡椒猪肚大蚬汤蚬肉有D有沙,有D冇沙,睇你彩数。数量唔算多。酸菜唔酸。猪肚一般货色。整体黎讲几惹味,又大盆,ok啦。四当其冲嘅系黄鳝田鸡煲仔饭。$208,垃圾,黄鳝一D味都冇,田鸡D肉碎到应该拼唔番一只田鸡,sorry,其实佢分量都冇一只田鸡,又点拼番一只出黎呢。D饭明显落多左水,唔够干身,失败。豉油唔香冇味,失败中嘅失败。0分,回炉重煮啦。五当其冲嘅系蚝饼。唔错,够酥脆,蚝仔几饱满。推荐。六当其冲嘅系椒盐鲜鱿拼九肚鱼。咸到PK,咸
首当其冲嘅系-------
不过鹅片拼盘居然真系有鹅片,已经令我非常开心……
就奇啦!简直系一场骗局,极度不推荐。
(PS: D鹅肠ok,除此之外一般货色。)
二当其冲嘅系薯仔牛柳粒。
牛柳粒一般货色,起马咬得郁,不过不失。
三当其冲嘅系胡椒猪肚大蚬汤
蚬肉有D有沙,有D冇沙,睇你彩数。数量唔算多。
酸菜唔酸。猪肚一般货色。
整体黎讲几惹味,又大盆,ok啦。
四当其冲嘅系黄鳝田鸡煲仔饭。
D饭明显落多左水,唔够干身,失败。
豉油唔香冇味,失败中嘅失败。
0分,回炉重煮啦。
五当其冲嘅系蚝饼。
唔错,够酥脆,蚝仔几饱满。推荐。
六当其冲嘅系椒盐鲜鱿拼九肚鱼。
咸到PK,咸到肾亏,咸到生理不适嘅椒盐鲜鱿。
鲜鱿炸得唔错酥脆,九肚鱼炸得不行,层脆衣硬过龙。
不过为左健康著想,谂吓你𠮶肾,答应我,唔好叫佢好冇?
(PS可能佢今次落重手左姐。)
总结
可以一试,但偏看重运气。