今次一场出到尖沙咀就试一试lunch喇❤️见到个meau都谂都唔洗谂!即刻行得上去🤤🤤🤤因为有新野 芝士红烧牛肉面!平时行开都想试嫁喇 终于有机会!其实lunch都几抵食$4x就有个饭或面 仲有埋野饮 免加一! 尖沙咀想揾到高质而抵食lunch都真系几难!😅所以我先会推荐616😍Lunch虽然选择唔多 不过价钱够哂亲民!有4款选择 岩哂我地平时有选择困难症ge人!所以我地就拣左芝士红烧牛肉面同埋牛四宝汤饭🐂🐂上次系呢间食过晚饭 觉得个手工啤太正 饮完返唔到转头 所以今次食晏都要叫返杯叹一叹先得🍺🍻今次呢杯叫左「有汗出 无粮出」🍺个名就够哂特别 其实佢系用桂圆杞子蜜枣酿制 见到d材料都觉得几补下!讲真 麦子d手工啤都系好高质 所以我都觉得黎到 无理由唔试!因为我系各大超市揾过麦子手工啤 都系无616 d味道😭😭😭哗哗哗!晏就都有串烧可以提供 紧系要叫返碟我至爱的牛舌黎试下喇🤩🤩呢碟牛舌价钱都系适中 ($48/2串),讲真系出面食串烧$50/1串我都试过😢但616呢间唔知系咪因为专食牛呢 所以连串烧牛舌都好好食😍😍😍😍😍佢系厚烧 而且咬落去好林 好弹口!呢串串烧直头好食过🐂角 等等的铺头!真
今次一场出到尖沙咀就试一试lunch喇❤️

所以我地就拣左芝士红烧牛肉面同埋牛四宝汤饭🐂🐂

因为我系各大超市揾过麦子手工啤 都系无616 d味道😭😭😭
有汗无粮出

佢系厚烧 而且咬落去好林 好弹口!呢串串烧直头好食过🐂角 等等的铺头!真心推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
牛舌串(盐烧)

我地个set lunch包ge野饮 无理由拣返柠檬茶同可乐个类嫁? 紧系要试下佢自家制饮品喇🤤🤤新出左「洛神玫瑰茶」酸酸甜甜咁 又几开胃 唔错👍🏻👍🏻
另外叫左枝好养生「菊花桂圆茶」可以清下热又滋润一下😍😍唔会太甜 所以唔洗担心!
不过我试过晚上黎食饭 自家制饮品已经卖哂了😭😭
自家制花茶

终于到我地个主角出场喇!芝士红烧牛肉面🐂🐂🐂
面头有好多芝士碎 可以捞埋面食 而且可以提升到个香味🤤🤤另外呢碗面一d都唔弱 因牛肉都有成6-7块! d牛真系可以由头食到落尾🐂❤️岩哂我喜欢食𩠌多ge人🤩 面质都唔会偏林 或者偏硬 呢方面佢地又做得几好👍🏻👍🏻
芝士红烧牛肉面

除此之外 仲有呢个牛四宝汤饭 的确系几特别 因为牛汤饭都系第一次见 中间汤底饮落好似加左药材味 定唔知咩味 (又无特别问)🤭🤭
唔好谂住佢系汤饭 所以牛会好少!结果系你估都估唔到咁好呀😍😍😍而且牛肉都好林身 好好食 唔会因为整汤而煲到d牛好韧!正❤️❤️下次黎食都要叫返呢个 d汤又好饮 牛又好食
牛四宝汤饭

麦子系616酿制的手工啤酒!所以连出面都无呢到咁好饮 黎到一定要试一试🤤🤤🤤
用餐时段
牛舌串(盐烧)