2012-05-20 53 浏览
呢日一心去郊游系地质公园玩左一个下晏食方面就由朋友话事佢系西贡食海鲜既经验比我多一路上不停话全记又贵又差加上佢屋企人介绍金辉,话又平又好食穷OL蓝蓝贪食但系又无银一于试下啦第一次行过果阵我地先了解清楚门口有个肥哥哥好热情有礼解释得好清楚,免茶但收介,每位$10本来想叫每位$188二人餐,但系我地唔想食鱼点知无得比我地转做其他𩠌(朋友屋企人话可以转)咁我地唯有叫自选四𩠌果个二人餐油盐水花甲正常size,粒粒有肉同开晒口好鲜,分量都几多姜葱炒蟹个汁既味道咸左d应该系水蟹一只 超细只肉质系林既 不过我朋友话水蟹系咁讲真 无咩肉食 得蟹脚同钳有dd肉但果dd肉竟然离奇地鲜甜同有蟹味!姜葱无盖过蟹味系真所以呢碟最多可以话无咁好 未至于差豉椒炒圣子都好鲜甜wor分量都好多,豉椒味又唔会太浓而抢左圣子既味最后芝士焗龙虾芝士汁唔腻 味道就有d似金宝鸡汤 捞伊面食一流伊面两个人分 每人有一碗半度啦龙虾肉质弹牙 啖啖肉 龙虾有龙虾味 至少甜过富临d $38龙虾 真系唔错wor份量都接受到既饭后有两个橙送 唔酸唔甜无咩水份不过个人觉得算系咁啦埋单我提议比cash因为旅客咁多水鱼咁多既地方比卡好似有d风险成餐
呢日一心去郊游
系地质公园玩左一个下晏
食方面就由朋友话事
佢系西贡食海鲜既经验比我多
一路上不停话全记又贵又差
加上佢屋企人介绍金辉,话又平又好食
穷OL蓝蓝贪食但系又无银
一于试下啦
第一次行过果阵我地先了解清楚
门口有个肥哥哥好热情有礼
解释得好清楚,免茶但收介,每位$10
本来想叫每位$188二人餐,但系我地唔想食鱼
点知无得比我地转做其他𩠌
(朋友屋企人话可以转)
咁我地唯有叫自选四𩠌果个二人餐
油盐水花甲
正常size,粒粒有肉同开晒口
好鲜,分量都几多
姜葱炒蟹
个汁既味道咸左d
应该系水蟹一只 超细只
肉质系林既 不过我朋友话水蟹系咁
讲真 无咩肉食 得蟹脚同钳有dd肉
但果dd肉竟然离奇地鲜甜同有蟹味!
姜葱无盖过蟹味系真
所以呢碟最多可以话无咁好 未至于差
豉椒炒圣子
都好鲜甜wor
分量都好多,豉椒味又唔会太浓而抢左圣子既味
最后芝士焗龙虾
因为旅客咁多水鱼咁多既地方比卡好似有d风险
成餐黎讲唔错丫
系唔太饱 不过都唔会食完仲饿紧
我地两个女仔 不过都有可能系我地太大食哈哈
题外话/补充资料: 正如上一篇食评既人兄咁 我食完之后满心欢喜上黎op打食评 一睇觉发觉劣评如潮 吓得我@@" 所以我觉得未试过既朋友真系可以一试 特别系budget有限而又想食好海鲜 要求唔高既朋友 合理价钱 合理质素 合理服务
2012-05-01