2019-05-05
星期五嚟到沙田叉烧大王食晚餐,七点呢个晚饭时间好多人,好好彩我哋可以坐到二人桌。先来一壶铁观音。我地点左以下嘅𩠌菜:食碟例牌叉烧先,未入间店之前已经闻到好香嘅烧味味道,话晒个名都叫叉烧大王,我哋第一次嚟到就试吓佢嘅叉烧先啦!半肥瘦叉烧好入味,外层有Lim口嘅蜜味,配合埋豉油,送饭一流!店员介绍最近通菜好味,我哋就点左依个山啫通菜。内有啲猪油渣,加埋虾酱,上枱嘅时候因为个煲仔热,里面啲汁仲喺度bobobo咁滚紧,非常之香!最后我哋叫咗依个蒸豆腐,豆腐好滑,加埋上边有少少嘅咸蛋黄拼虾胶,连埋葱花,上边再”赞”少少滚油豉油,清得来都几香几鲜。我哋两个人食呢三个𩠌菜再加一碗饭share,非常满足! 店舖分为堂食区同埋外卖区,我哋都差唔多八点嘅时候走都见到外卖个边都仲有好多人等紧买野。母亲节都可以考虑嚟呢度食饭,𩠌菜都啱长辈食。我见菜牌仲有其他款式嘅海鲜,下次试一试先。
先来一壶铁观音。
我地点左以下嘅𩠌菜:
我哋两个人食呢三个𩠌菜再加一碗饭share,非常满足!