2022-07-05 859 浏览
相信大家对萨莉亚都唔会陌生😜因为佢都算系一间性价比高嘅餐厅🍴但真系间间分店都唔一样🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️点解咁讲🧐🧐因为我都成日去唔同分店食嘅😂😂但一路都冇写过出嚟,因为都算系大路嘅餐厅,但间唔中会有朋友问下😜咁既然都食咗就写埋啦今次系去上水呢一间,其实依家成日都要排长龙🙈🙈不过佢系算好食嘅😊无论去到边一间😌每一次都会嗌周打蚬汤同蒜蓉包🥖呢间个汤都算多味道唔错😋但蒜蓉包就比以前细个咗好多🥲唔记得咗影个蒜蓉包就已经食咗😂除咗以上两样今次就叫咗鸡肉沙律🥗铁板肠仔同埋新出既鸡肉多利亚🐔鸡肉沙律🥗鸡肉有调味但肉质有啲鞋,生菜就新鲜爽口,味道清新👍🏽铁板肠仔皮脆多汁😋但个配菜薯仔就…..硬过我条命🤣鸡肉多利亚🐔对比起平时既肉酱多莉亚,呢个鸡肉多利亚冇咁咸,啲饭都系有茄汁底然后忌廉汁围边,中间有芝士🧀系多料嘅☺️☺️最后嚟多个甜品布甸😋😋浓厚嘅蛋香味加埋佢个焦糖汁😍真系冇得输😛😛不过朋友就话甜咗少少🤏🤏但我OK👅整体来讲呢间真系算唔错😊份量足味道好😌

鸡肉沙律🥗
鸡肉有调味但肉质有啲鞋,生菜就新鲜爽口,味道清新👍🏽

铁板肠仔
皮脆多汁😋但个配菜薯仔就…..硬过我条命🤣