2020-07-18 470 浏览
最近疫情严重咗好多, 返工食lunch嘅时候都少咗堂食, 拣外卖自取多.之前luchtime经过春水堂, 都见到劲多人排队堂食, 所以一直都冇机会试.今次就试下佢嘅外卖先啦.我系用咗openrice嘅app叫外卖.其实都几方便, 可以拣几时攞.个餐准备好, 个app又会有通知提你去拎, 完全冇delay.讲返嘢食先, 我叫咗红烧牛肉面 (HK$83) + 珍珠绿茶 (HK$29).佢系面同汤分开装嘅.本来以为个面份量好少, 但食完都几饱嫁.个面质就一般啦, 偏腍.不过个汤就好浓, 好好味.牛肉都几多嫁, 佢系半筋半肉各有4块.D牛肉好腍, 牛筋入口即溶.珍珠绿茶 都好好饮, D珍珠非常有咬口.佢有几个甜度拣, 仲可以拣要唔要冰.我就拣咗微糖去冰, 味道岩岩好, 唔会好甜.整体黎讲, 外卖自取真系好方便, 去到餐厅唔洗等就准时有得拎.食物质素唔错, 红烧牛肉面&珍珠绿茶都好好味.但系外卖性价比唔算太高, 因为个面嘅份量唔算多, 男仔食可能唔够饱.下次有机会都会试下佢嘅堂食!
今次就试下佢嘅外卖先啦.
我系用咗openrice嘅app叫外卖.
其实都几方便, 可以拣几时攞.

红烧牛肉面

佢系面同汤分开装嘅.
本来以为个面份量好少, 但食完都几饱嫁.
个面质就一般啦, 偏腍.
不过个汤就好浓, 好好味.
牛肉都几多嫁, 佢系半筋半肉各有4块.
D牛肉好腍, 牛筋入口即溶.
红烧牛肉面

珍珠绿茶 都好好饮, D珍珠非常有咬口.
佢有几个甜度拣, 仲可以拣要唔要冰.
我就拣咗微糖去冰, 味道岩岩好, 唔会好甜.

食物质素唔错, 红烧牛肉面&珍珠绿茶都好好味.
下次有机会都会试下佢嘅堂食!
2020-07-17
外卖自取