餐厅: 煲仔王
资讯:

2018-04-14 2290 浏览
天水围系一个美食沙漠,住系度好多时都唔知食咩好,但出外食饭偏偏经常出现。煲仔皇唔似传统嘅酒楼,有好多特色小菜食,最多人点一定系煲仔饭,因为唔多地方有。但天气开始转热,食煲仔饭好似格格不入,所以今天的2人晚餐就叫了小菜。《沙嗲银丝肥牛煲》这味菜式无论我去边度食,都经常会叫,味道不过不失吧,带有少许辣味,很吸引。肥牛偏un偏干,但胜在粉丝入味,且份量很多。落单5分钟就有得食,热辣辣,配白饭一流!《凉瓜鱼柳煲》这道菜式份量亦很多,鱼柳略为偏咸,始终有汁,味道偏浓,要配白饭平衡一下。可惜的是凉瓜大部分都很苦,要食到唔苦嘅凉瓜真系好睇彩数!唯独食到最尾发现好多油,偏肥腻。煲仔皇在小商场屹立多年,说实话环境不算太好,过几日后终于装修,期望会带来一番新景象,以及转换一下菜式。

《沙嗲银丝肥牛煲》

《凉瓜鱼柳煲》

唯独食到最尾发现好多油,偏肥腻。

2018-04-14