2023-04-18
成日经过都见到有唔少客嘅铺头今次就试下佢闲日夜晚8点几入去 4枱客坐普通枱得返吧枱唔紧要啦 坐落都几舒服嘅居酒屋Menu嚟讲 款式数量正常寿司清楚讲明系一件嘅价钱有刺身 手卷 烧物 料理 茶渍饭 Sake menu自成一本叫左牛油果蟹籽沙律清酒煮蚬三文鱼籽日本海胆丼 (跟味增汤同沙津)烧油甘鱼茶渍饭寿司就叫左 火炙三文鱼腩剑鱼腩甜虾蟹膏北寄贝油甘鱼腩牛油果蟹籽沙律 正常野 无太多comment 系牛油果比较少 同可以熟d寿司系好味嘅 材料新鲜刺身丼我就有少少疑惑嘅明明menu系写住(三文鱼籽,日本海胆)但上到嚟 有埋其他海鲜角切 同萤光鱿鱼 不过$198 如果满碗三文鱼籽加海胆又真系无咩可能嘅而且味道系好味 饭同刺身中间有黄萝卜粒同紫菜碎增加左口感 清酒煮蚬都系惊喜嘅 味道唔太浓 有清清地嘅酒香 个汤底系你会想饮埋个种全餐唯一觉得非常失望嘅系茶渍饭叫嘅时候讲左 紫菜分上 (因为我自己唔食得紫菜)上嘅时候 紫菜片系分上 但成个饭都淋满紫菜😵 饭面就系一粒2cm X3cm x1cm 嘅煎鱼粒分上嘅茶壸 里面系抹茶粉冲水倒落去 就好似抹茶粉加水加白饭卖相已经灰左 食一啖已经唔想食本身我系
今次就试下佢
Sake menu自成一本
叫左
牛油果蟹籽沙律
清酒煮蚬
三文鱼籽日本海胆丼 (跟味增汤同沙津)
烧油甘鱼茶渍饭
寿司系好味嘅 材料新鲜
刺身丼我就有少少疑惑嘅
而且味道系好味 饭同刺身中间有黄萝卜粒同紫菜碎增加左口感
全餐唯一觉得非常失望嘅系茶渍饭
叫嘅时候讲左 紫菜分上 (因为我自己唔食得紫菜)
上嘅时候 紫菜片系分上 但成个饭都淋满紫菜😵
饭面就系一粒2cm X3cm x1cm 嘅煎鱼粒
分上嘅茶壸 里面系抹茶粉冲水
倒落去 就好似抹茶粉加水加白饭
卖相已经灰左 食一啖已经唔想食
本身我系好钟意食茶渍饭嘅
因为之前喺其他居酒屋食过系好好食 同有唔同次序嘅配料落
总括而言
咩都好 就系千祈唔好叫茶渍饭!