2022-06-29
晚市堂食回复正常,即刻约friends 出黎饭聚,谂住揾啲冷门啲既菜系会没咁多人,点知黎到呢间印度菜都系爆晒,超多人,坐得有啲迫...去到7点左右,仲有Happy Hour,就叫杯野饮下先,一边倾,一边等齐人~Strawberries Smoothies 就麻麻地,没咩strawberries 味。之后叫左Lemon Pepper Calamari,除左硬左少少之外,都ok 既。再叫左个Samosa (Vegatable),𠮶皮比较硬身,但啲馅几好食~之后试Zaalouk,呢𠮶茄子泥调味唔错,几惹味~之后叫左两款咖喱,首先系Butter Chicken,一啲都唔辣既,调味系ok,但啲鸡就唔够滑。另外拣左Prawns Vindaloo,呢𠮶就辣既味道唔错。但朋友本身唔食得辣,食左之后辣到hang 机... 最后我负责食,但啲虾就麻麻...要左Naan 黎配咖喱,都唔错,份量算大。
之后试Zaalouk,呢𠮶茄子泥调味唔错,几惹味~
要左Naan 黎配咖喱,都唔错,份量算大。