2018-03-02 94 浏览
因为我个朋友住喺筲箕湾,所以我哋就约咗喺筲箕湾度食dinner 😁 地方超就脚,一出咗地铁站,行一分钟都唔洗就到啦! 😀😀先讲左小食先,我哋叫咗烧扇贝同埋芝士脆脆。扇贝好大粒好多肉! 我觉得佢烤得唔错,上面加咗少少蒜同埋佢哋自己独特嘅酱汁,仲有好香的牛油味,带子本身嘅鲜味同埋佢嘅酱汁捞埋一齐,真系好好食! 味道好夹! 食完一粒真系好想食多粒😂😂 个芝士脆脆都几得意,里面嘅芝士都几多下,外面脆脆地,再点埋少少沙律酱,好香口好好味😄😄  我同我个friend劲快就清咗呢盘嘢喇🤣之后我就叫咗个黑松露忌廉海鲜乌冬, 冇记错里面应该系有带子,三文鱼同埋蚬, 个配搭真系好惹味,带子同样地都系好大粒,好有鲜味同好有肉地😀  而个三文鱼亦都煮得刚刚好,唔会太熟,佢个黑松露味都几出味,再加埋啲忌廉成个配搭真系好邪恶! 但又好好味!!🤣🤣  个乌冬都煮得好唔错,几q弹,食到最后有少少滞,但真系好满足😅😅我个friend就叫咗个黑蒜豚肉拉面,望落都好吸引。因为佢唔食蛋嘅,所以我帮佢食咗个蛋。个糖心蛋煮的刚刚好😋😋  个心半生熟 一啖放落口到, 正! 😄 之后我个friend话啲豚肉唔错,唔会太肥,每一块都薄

先讲左小食先,我哋叫咗烧扇贝同埋芝士脆脆。

之后我个friend话啲豚肉唔错,唔会太肥,每一块都薄薄地,而个汤底味道都几浓,有好香嘅蒜味,加上个汤底本身都有啲豚肉味,捞埋啲面,所有嘢加埋一齐唔错😊😊

嘢饮我就叫咗杯,红枣雪梨茶。 红枣味都几浓, 加埋小小雪梨味, 甜甜地。😄😄

而我个friend就叫咗杯姜茶。 佢放咗都唔少姜,所以有少少辣。但我个friend本身钟意饮姜茶,所以味道就刚刚好啦😀

我几钟意呢度个环境,虽然地方唔系好大,但系成个气氛好casual, 加上啲waitress都好细心好有礼貌, 下次有机会再嚟😄😄