2023-05-28 436 浏览
假期去元朗食野,预早BOOK左一间餐厅打边炉,去到间餐厅漏左我地的预约,又俾唔到位我地,搞到一肚气!之后即刻要OP一下有咩餐厅拣,揾到鮨上一!好近元朗广场,应该新开,因为两三年前都唔见呢间店。室内装潢以简约及木材装饰,望落好舒服。望落价钱都唔贵,算相宜,但CP值高!🌟鱼生:日本纹甲鱿鱼、三文鱼份量算OK,好鲜味,满口鱼油香味,口感丰富。🌟寿司:炙烧日本左口鱼边、灸烧酱油渍三文鱼和帆立贝、碎葱鱼鲜拖罗蓉军舰饭粒粒饱满,充满酸甜啲醋味,好开胃,味道又好好。鱼肉及虾入口即溶,满口油脂香味,好鲜甜,大爱🤤🌟烧物:三文鱼腩、雪花牛舌心串、牛肉溏心蛋串、杏鲍茹串、三文鱼鳍腩每样都味道刚好适中 ,即叫即烧,未食已经闻到阵阵串烧香味。肉牛舌心串肉质十分鲜嫩,咀嚼起来毫不费力,唔会太咸,但就薄左少少。三文鱼腩及鳍腩,油脂味好正,好惹味香口,水准都算唔错,有惊喜!🌟唐扬鸡软骨粒+日本蕃薯天妇罗香酥惹味,食到停唔到口😋埋单三个人,平均百几蚊,抵食~

🌟鱼生:日本纹甲鱿鱼、三文鱼
份量算OK,好鲜味,满口鱼油香味,口感丰富。

🌟唐扬鸡软骨粒+日本蕃薯天妇罗
香酥惹味,食到停唔到口😋

埋单三个人,平均百几蚊,抵食~