2020-05-02
太耐冇打边炉上星期特登去海底捞到食返餐,一上去已经有人同我地探气,安排座位都有格开一枱,亦比热毛巾我地擦手,提我们离开张枱一定要带口罩,防疫措施做得好好。lunch餐价钱都可以,我们叫了两个餐,分别系羊肉和精品肥牛,每样都有100克,加C和D拼盘,C盘包括有蟹味菇,竹笋,鱼旦,鸭血,生菜。而D盘包括有蟹味棒,罗白,笋片,金菇,油麦菜。每款套餐仲有一份拉面和公仔面。呢两个套餐其实已经好丰富食哂好饱, 我点了两格清水,一格猪骨,一格小麻辣。我最喜欢海底捞原因系佢出面个酱料枱,不同款的酱汁酱料,最正系XO酱,精品牛肉酱,我捞哂同一碗再去拌拉面食好正,呢到仲有个特色,就系只要你点拉面,师父就会系你面前即时表演拉面的功夫。食完拉面,我仲去拎左哈密瓜食好甜,最后结账时仲有两粒雪糕食。已经同朋友讲好,过多一排再来食过。
已经同朋友讲好,过多一排再来食过。