2007-11-26 431 浏览
一行16人去咗启业邨大排档(冬菇亭) 度食晚饭,一坐低已经整咗两碟咸酸菜花生同两碗韮菜猪红鸡脚比我哋,我哋叫咗劲多𩠌, 有两个「羊腩煲」、「蒜蓉西兰花」、「炸蚝饼」、「炸大肠」、「杂炒」、一条煎鱼、一条豆豉蒸鱼(呢碟懒映相)、「焗芝士鱿鱼」, 呢个超正! 系铁板上架! 啲芝士劲香, 热辣辣, 底度啲洋葱又爽又入味! 「炸子鸡」, 呢个都好好食, 又系热辣辣架! 啲皮仲唔会好油, 只系食到好脆!另外仲有煲「金菇肥牛」、「鹅肠」同两煲「粟米鱼肚羹」, 个「粟米鱼肚羹」都好好味呀!呢几个都好好食架! 不过就系因为挂住食, 所以冇映相......另外仲有十几支汽水、两支喜力, 埋单$1,000 多啲, 即系平均每人$70.5, 食到咁饱, 都算抵食啦! 啲嘢大部份都几好食, 只系有啲咸咗少少咁啦!
一行16人去咗启业邨大排档(冬菇亭) 度食晚饭,
一坐低已经整咗两碟咸酸菜花生同两碗韮菜猪红鸡脚比我哋,