2018-12-27 700 浏览
同亲女朋友食饭佢都好锡住我荷包,但系价钱ok又要高质嘅地方真系唔系咁容易有。咁啱有朋友介绍Pici,话d意粉同甜品好食,价钱又公道,于是我地就选择左刚刚嘅平安夜去试试。成间舖都好有气氛,装修几靓,系音乐略嫌大声,想安静倾计就可能唔系太适合。讲返野食,个menu唔算多野,但系咁样应该可以确保更高质素。我地今次叫左一个starter, 两个pasta同两个甜品。每枱都会送几旧面包,店员会比黑醋你点黎食,未必个个啱口味Starter系Radicchio salad,一兜黑醋捞沙律菜,我地食果兜就有d苦,麻麻地Pasta叫左Tagliolini (黑松露片意粉) 同Pici“cacio e pepe”(黑椒芝士粗意粉)。两个都唔错,由于意粉系舖头每日新鲜搓出黎,食得出同喺超市买系有分别嘅。Tagliolini黑松露味浓郁,仲有大量黑松露薄片,感觉好豪气。至于第2个就比较Heavy,唔系特别钟意食芝轻嘅可能麻麻地,而且个面有d韧,但整体都系唔错嘅最后嘅highlight竟然系两个甜品,要特别推介嘅系Panna Cotta。系一款奶冻黎,酸酸甜甜又唔会食到好滞,好食!食完埋单两个人都系400几,个

食完埋单两个人都系400几,个人觉得系几抵食嘅! 店员服务亲切殷勤,抵赞!
2018-12-24
庆祝纪念