2023-03-14
首先要赞下呢度既服务态度啦,职员好有耐性咁解释餐牌既食物同当日既午餐配套,全程亦都保持适当既距离但系又当我地有需要时又即刻帮到我地,服务态度好令人满意。言归正传,我地觉得set啲食物唔啱口味所以就另外点几道小菜试试。首先我地试左鲜蟹肉焖伊面,伊面既软硬度适中唔会太软所以就算长时间浸系蟹羹都唔会太软,蟹肉既份量都算偏多而且都好新鲜。整体呢份伊面都算唔错,10分满分起码都有7分。之后我地点左份蜜汁极上豚肉叉烧,叉烧偏瘦所以口感略为逊色,可能纯碎个人偏爱半肥瘦叉。不过腌制用既汁整得唔错,令到叉烧既风味提高,咸味甜味都适中。不过10分最高6分。接落黎既系叉烧肠粉,叉烧应该用左前一位𩠌同一款叉烧,但系肠粉既话瘦叉就更加适合,肠粉既皮厚度都偏薄,个人觉得口感不错,易入口得黎又有嚼劲,叉烧汁既香味又好出。10分满分值得7分。最后一味主菜就系脆皮贵妃鸡,呢味𩠌系一只唔会太大既鸡啲皮整得好脆但系肉质又好鲜嫩多汁,啲皮真系好松脆,以为皮整得脆干但系肉质竟然咁多汁。整道𩠌好似好普通但系系呢餐最好味既𩠌,10分满分我个人会俾10分系必点既𩠌。一定要试!最后我地叫做一份生磨蛋白杏仁茶同埋一份雪燕仙草浑子露,杏仁
最后我地叫做一份生磨蛋白杏仁茶同埋一份雪燕仙草浑子露,杏仁茶味道麻麻,有好香既杏仁味但系普普通通冇乜特别之处;至于雪燕仙草入口有比较重既开心果味道然后好清凉,非常适合消暑食用,不过味道都系一般,不过不失。