2004-05-30 11 浏览
呢间野开系我屋企楼下, 开了差不多一个月, 几次都过其门不入, 今日星期六又落雨, 好, 试下啦!, 花甲田鸡面, 咁得意的配搭, 可以配白面, 米线或者疍面, 白面!? 好又试下! 哦... 原来系一种以前食个的白色扁面, 汤清清地不过几好味, 唔似有味精, 用的是有壳新鲜蚬不是花甲, 蚬好鲜甜, 田鸡肶有4只, 都是新鲜货, 有几条白菜仔, 呢碗面几鲜, 够大碗, 最主要是感觉几健康咁。另外叫了一碗蕃茄椰菜牛肉白面, 无加工的牛肉, 无献, 但又唔会唔够味, 我就觉得几好味。佢的棘油是自制类似XO酱, 配白面几适合。另外叫了一碟麻棘牛展就普通, 棘但不麻。呢间店装修几好, 地方好干净, 坐低有杯热茶饮, 以后放工又多一处地方食野!