2023-10-23
渌鼎记 地址: 观塘观塘道414号1亚太中心8楼 #yauyau_观塘 推荐指数:7.5/10 今次一年半周年纪念带左女朋友去观塘一间火锅放题,一次过满足女朋友打边炉同食酸菜鱼嘅愿望。间嘢都几抵食,唔会因为多左款式𩠌菜就俾啲差嘢,价钱同食物对比我食过一间喺佐敦又系食酸菜鱼加边炉放题叫伦X私房菜嘅好太多。 爵爷套餐无限时火锅放题 $378/ppl (另收加一) 锦绣前菜(一次性) 都系啲基本小食,不过有诚意,有泰式凤爪同牛肚丝啲高成本啲嘅嘢食。 日本直送时令刺身(一次性) 呢个有带子、三文鱼、大甜虾、唔知咩贝类刺身同鲍鱼,全部都好新鲜, 拍得住啲连锁寿司店。 主菜 (六选一)(一次性) 我哋拣左酸菜鱼,个麻香整得好好,有十二X𠮶个feel,啲鱼就冇麻辣风X𠮶啲咁靓架啦,但都系中上货式。仲有好欣赏佢冇特登放好多平嘅配菜落去借啲意塞饱你个肚,每样嘢个份量系好reasonable,你食哂咁多样嘢都唔会好饱,系好舒服咁食到最尾。 无限时火锅放题 -包顶级手切牛x1 & 豪华海鲜拼盘x1(一次性) 汤底拣左莞茜𠮶个,去到呢个位食埋佢送𠮶两碟靓嘅牛同海鲜,再食啲菜都饱架啦,成个用餐系好舒服。其他普
地址: 观塘观塘道414号1亚太中心8楼
#yauyau_观塘 推荐指数:7.5/10
爵爷套餐无限时火锅放题 $378/ppl (另收加一)
锦绣前菜(一次性)
日本直送时令刺身(一次性)
主菜 (六选一)(一次性)
汤底拣左莞茜𠮶个,去到呢个位食埋佢送𠮶两碟靓嘅牛同海鲜,再食啲菜都饱架啦,成个用餐系好舒服。其他普通牛同火锅配料系任叫,有出前一丁同女朋友最钟意嘅鱼皮饺。啲饺类好多款,食得女朋友好开心。
最尾有haagen dazs 雪糕,补充翻佢啲嘢饮都系任拎。
味道: 4/5
服务: 4/5
环境: 4/5
番兜: 4.5/5
#观塘美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #观塘打边炉 #放题 #打边炉 #渌鼎记