荔枝角最近开左好多新餐厅,呢间冰室装潢好似好得咁,成功引诱我入去食 。午餐选择其实都唔少,每款都好有特色,我自己钟意食粉面,所以都系无叫午餐。鸡翼虾汤面 $46我选择左鸡翼虾汤面,个汤面d 面条比想像中好食同弹牙,由于有一定嘅厚度,所以饱肚感同口感都有提升 。细细碗嘅面黎讲佢算系好多料,变左唔会好快得番d 面食唔到落去,我觉得佢个豆卜好食一咬有好多汁,不过整体黎讲可以唔使咁咸。猪颈肉虾汤面$46呢个同上面除左主菜换左之外,其他一模一样,不过视觉上同份量上都好似鸡翼好D,而且猪颈肉好似硬左少少,亦都偏油.但撇除呢样野,其他配料系好食的佢d 午餐有附送小沙律 我觉得系贴心嘅位,不过等餐时间同服务速度都未达要求,大家可能要畀d 耐性,而有个常餐竟然系无包,呢点令我百思不得其解。

鸡翼虾汤面 $46

猪颈肉虾汤面$46