2022-06-17 66 浏览
平民扒房地置方便,在旺角边区住都唔难去,舖位细细,因疫情桌子也不能太密,所以要求进食一小时走…… 辛苦了服务员一人做哂,添水系佢,收碟系佢,要多支共食公用刀叉系佢,出菜系佢……有时都唔好意思叫佢……见佢做到少少燥……老板加佢人工,好员工。 今日点了二人套餐,有海鲜冷盘,有热呼呼小食,仲有两款主菜及两杯非酒精饮品。果然系平民fine dining 海鲜并盘有4只生🦪,2件超厚肉带子刺身,2只都大大只的蚬,熟虾🦐黄金螺各二。生🦪带子的口感,值回票价,鲜甜好好味,带子厚身都可以用刀叉切。蚬🦐黄金螺也新鲜吸引。 食完冷盘,一碟都系壳,见服务员忙叫了一次换碟,佢都好快收了碟,但冇俾share碟我哋都唔好意思再叫佢,等了一会,才再请佢俾新碟。 蕃茄汤好味,有蕃肉,蕃膏调味,酸酸的劲开胃。精选小食选了吉列虾,焗薯蓉,吉列虾冻了都好味,虾肉明显系新鲜;焗薯蓉就明显似开粉🤣,所以最终冇清佢…… 热石牛扒十分厚身,现场自己烤,十分好玩,因赶唔到纸巾阻油,衫裤手机都一同抽到靓油。此处理十分好,可以选择自己的生熟肉程度,自己要唔要汁,系100分的做法。牛肉味香浓,有咬口,算易切开,不点汁也已够味。 龙虾汁意粉

龙虾汁意粉,冇得输,意粉又多,汁又香又有洋葱味,真心食完上面食物时,肚已满了七七八八,但意粉的味道令我欲罢不能,终于食哂。

饮品:系芒果梳打,杂莓梳打正常。

下次要再约朋友嚟食一打生🦪😍,但食套餐会好赶,建议约快吞轰朋友去享受美食。