2019-01-12
今次嚟到上环一间个铺头名得数目字嘅餐厅铺头名叫238,系一对荷兰夫妇开嘅。咁呢间餐厅度serve好多唔同种类嘅食物咁有牛扒,鱼,青口,鸡等等。佢哋闲日中午会有啲set lunch offer,会有starter,main dish同dessert or drink咁啦。咁今次呢小弟我就唔食得牛,咁set lunch offer又唔系好啱我食,所以就做左个新尝试。试左呢个叫Chicken piri piri thigh。哗!一黎到,第一个感觉就系”呢个唔系凤爪黎架咩”?因为都真系几特别佢用返平时饮茶用嘅蒸笼去装住啲鸡肉。咁食落口,唔好睇佢咁多红辣椒但其实唔辣嘅,所以就啱晒啲唔食得辣嘅朋友。佢啲鸡肉结实弹牙可能系因为用咗free range鸡,所以比一般鸡肉好食。味道方面,本身d味道都好match,不过如果酱汁可以淡少少,个鸡肉味道会更加出,更加好食。整体黎讲,呢个dish都相当唔错,系真系值得一试。
哗!一黎到,第一个感觉就系”呢个唔系凤爪黎架咩”?
因为都真系几特别佢用返平时饮茶用嘅蒸笼去装住啲鸡肉。
整体黎讲,呢个dish都相当唔错,系真系值得一试。