2021-04-15
日本既餐厅出名精雕细琢,终于有机会去大坑既@kona_hk 品尝,侍应好精心介绍每一道菜☺️如果觉得菜式花多眼乱,可以选择Kona Course*,会包含大部分店主推介,又或者可以跟住以下精选推介揾食😋👇🏻🍅冷制日本桃太郎蕃茄 $78- 桃太郎蕃茄系四国冈山既名物,冈山既香印提子同桃都好出名☺️🦞海胆伴龙虾汤啫喱 $168- 望落好似分子料理,啖啖咸鲜嘅海洋味,一定要试试🥠鹅肝芝士最中饼$108- 中间仲有柚子渍中和一下鹅肝同芝士,食多块都唔腻,推介😋🦪帆立贝塩粷风味 海葡萄 $158- 好耐冇系香港食到甜既帆立贝,新鲜程度认真要赞下💨𣊬间薰制日本鸡颈肉 $58- 鸡颈肉嫩滑,有阵细腻既smoky aftertaste,打卡仲一流添😏🍢日本鸡腿肉配胡麻味噌 $52- 个酱比鸡更出色,估唔到咁滋味🐂澳洲和牛腹肉 配 芝士蛋黄醋 $98- 和牛都食得多,加埋呢个酱另外一番滋味🌽日本粟米矶边辺扬 $98- 采用宫崎既粟米,粒粒鲜甜,记得睇热呀😛🍄特制寿喜烧风A4和牛丼 黑松露 $168- 系黑松露呀😍😍加埋生蛋搅拌一齐食唔会抢走米香同牛既味,值得叫!🐓胡麻照烧鸡扒丼 $118- 意想不到既好味,
🍅冷制日本桃太郎蕃茄 $78
🦞海胆伴龙虾汤啫喱 $168
- 望落好似分子料理,啖啖咸鲜嘅海洋味,一定要试试
🥠鹅肝芝士最中饼$108
- 中间仲有柚子渍中和一下鹅肝同芝士,食多块都唔腻,推介😋
🦪帆立贝塩粷风味 海葡萄 $158
- 好耐冇系香港食到甜既帆立贝,新鲜程度认真要赞下
💨𣊬间薰制日本鸡颈肉 $58
🍢日本鸡腿肉配胡麻味噌 $52
- 个酱比鸡更出色,估唔到咁滋味
🐂澳洲和牛腹肉 配 芝士蛋黄醋 $98
- 和牛都食得多,加埋呢个酱另外一番滋味
🌽日本粟米矶边辺扬 $98
- 采用宫崎既粟米,粒粒鲜甜,记得睇热呀😛
🍄特制寿喜烧风A4和牛丼 黑松露 $168
🐓胡麻照烧鸡扒丼 $118
- 意想不到既好味,胡麻汁同照烧汁系咁夹😋细心侍应亦推介,可以细尝埋饭嘅香甜味
*只限星期一至四供应,不适用于假期及前夕
———
其他仲有: