2020-03-05 1533 浏览
听到明将香港人回忆都系红豆军舰,当年红极一时,以家系沙田有最后一间明将既回转寿司店,好耐无食过,经过有啲怀念,就坐低食餐晚饭以家嗌寿司食物都会用部智能平面电脑,非常方便,㩒几下就搞掂寿司好味道回转带上面既寿司感觉转左成日唔系太吸引,落左单师傅收到通知后,系店中间即嗌即整,全程可以望住师傅好卫生咁处理每份寿司,黎到枱面啲紫菜仲要脆既,好感动即叫寿司比回转贵$1,个人觉得超级抵比多$1食师傅整既新鲜啲,又有得睇个明太子寿司仲多到差啲跌出黎寿司用$15/2件黎讲,口感味道份量都超值!滑蛋窝好味道.5个窝好多蔬菜系里面,仲有啲粉丝,调味甜甜地,份量足够,朋友觉得好好味,好滑不过我对蛋就还好,所以个人对呢个窝物不过不失豚肉火锅好味道侍应姐姐绣好快手就帮忙系张枱上面整好个炉,之后就上小火锅,估唔到平平地有埋乌冬,肉片几大块,汤底有三种,拣左猪骨汤几浓郁!份量好足够,虽然唔会话超级好食,但款式多,对得住个价钱烧多春鱼好味道.5个人黎讲好钟意多春鱼,贪佢口感得意,好多籽师传烧得好好味,成条食哂,个汁有啲甜甜地,朋友话可能系烧汁烧三文鱼头好味道.5我同朋友都十分钟意食烧三文鱼头,真心觉得呢度既烧野食师传
以家嗌寿司食物都会用部智能平面电脑,非常方便,㩒几下就搞掂

个明太子寿司仲多到差啲跌出黎
寿司用$15/2件黎讲,口感味道份量都超值!

滑蛋窝
滑蛋锅
不过我对蛋就还好,所以个人对呢个窝物不过不失

烧多春鱼
个人黎讲好钟意多春鱼,贪佢口感得意,好多籽
师传烧得好好味,成条食哂,个汁有啲甜甜地,朋友话可能系烧汁

烧三文鱼头
我同朋友都十分钟意食烧三文鱼头,真心觉得呢度既烧野食师传好掂
三文鱼烧到岩岩好,肉质鲜甜烧出鱼油,焦香脆口

雪糕寿司
雪糕寿司
黎到明将一定要试下啲特色野食
本身谂住当甜品一试无防,结果发现,其实几好味,唔系想像中难食
有芒果同绿茶味拣,绿茶味好似道地蜂蜜绿茶但无咁甜版,好香茶味,食落口啲饭同雪糕会融埋一齐,想像中以为超唔夹
但食落其实唔差,只系因为有敏感牙齿所以要分开几啖食
值得一试真心

2020-03-01