2016-08-19
8月系我生日月, 不停食生日饭. 今次朋友揾咗一间有西餐食又有k唱嘅餐厅. (真系第一次听到有呢类餐厅)餐厅位于太子. 都几近太子地鐡站. 去到餐厅冇咩人, 可能系因为星期一啦. 但环境好舒服. 餐厅虽然不大, 但有一个大电视屏, 几部细电视屏, 掷标机. 我地叫咗个set dinner. 每位$194. 如果即时like facebook. 仲可以免费2个钟饮cocktail. 又真系几抵虽然我唔饮有酒类成份嘅嘢. 但朋友like咗, 又话好似Jolly Shandy, 就试吓, 饮咗一半就饮唔到了. 但朋友就饮得好开心. 汤...忘记咗系什么名堂头盘有鹅肝多士, 其实嚟到都忘记咗佢系鹅肝. 因为我唔食的. 念住朋友一个人食晒佢的. 点解会忘记! 就系因为我地挂住倾计, 而职员放低食物时. 一见到系蚝. 所以就食咗. 但味道的确唔错. 最后系掉转咗系我食咗3只. 朋友食咗一只. 原来鹅肝系好好味架!凯撤沙律, 都系一般有沙律菜, 烟三文鱼. 我拣咗黑安格斯肉眼扒5成熟. 肉质好软. 只系根的部份有少少un. 但好有肉汁朋友拣咗黑毛猪鞍. 系职员介绍的. 但因为我之前系其他餐厅食
多谢朋友请食一餐有嘢食, 又有k唱的生日饭. 些些!