2021-05-26 19 浏览
今日星期五尖沙咀揾个好啲嘅地方食过商务午餐,结果去咗海运大厦祥仔辣辣!知道佢哋有辣有唔辣选择!环境真系好好,有靓嘅海景,枱同枱之间都有空间,坐得好舒服!原本今日个行家个肠胃唔系几好,所以就全部都叫唔辣!😅好在呢度嘅选择都好多,好有弹性,连酸菜鱼都可以拣唔辣侍应们都好细心介绍边啲菜式系唔辣嘅!呢度嘅餐具都比较中日式,个茶壶我就欣赏佢中日式加就绳结,好雅致!叫咗两个特色午餐,一个系海鲜泡饭,一个系福建虾球炒面,另外跟餐叫咗杯日式红豆豆浆同埋百香果菠萝茶!我先饮品系冇而家只系得冻饮!海鲜泡饭嘅汤底好好味!好似有啲咸香味,里面有好多唔同嘅配料,有新鲜虾、蟹柳、冬菇、八爪鱼⋯⋯夏天食就最好,比较开胃!福建虾球炒面里面嘅虾球系爽脆嘅,啲面都非常之烟韧,个质地好好!但个人口味觉得比较咸咗少少!酸菜鱼系今日嘅重点!估唔到完全走辣酸菜鱼都系好好味。个汤底系浓味但系唔咸!厨师用咗迷迭香代替麻辣,好细心就算走辣,啲鱼都好香滑好好味一啲都唔腥!分量好够!推介!餐饮就一般啦!百香果菠萝茶,个人口味认为如果百香果同菠萝嘅比例,若菠萝多番少少可能会好啲!反而红豆豆浆,两样冇抢到大家嘅味道好好味!虽然今日行家唔食得辣

侍应们都好细心介绍边啲菜式系唔辣嘅!

海鲜泡饭嘅汤底好好味!

海鲜泡饭

福建虾球炒面

推介!

特别版酸菜鱼(走辣)

虽然今日行家唔食得辣,好彩呢度都有照顾到无论食辣同唔食辣嘅人嘅口味需要,所以,绝对推介呢度无论系商务午餐休闲午餐都适合一家大细朋友叙旧个舒服嘅地方!

海鲜泡饭
福建虾球炒面
特别版酸菜鱼(走辣)