2019-03-08 76 浏览
难得同大学同学好耐无见~今次甘岩大家都休息紧未洗返工住,终于可以约到见面啦!以前返工返北角,已经留意到有好多好野食,甘岩又大家都系约港岛区见面。就洗北角揾下好食既餐厅啦~今次听旧同事介绍话呢间食上海野既餐厅几好~一于试试!我地两个人,叫左午市商务套餐~好多野可以简!有自选冷盘、小菜、酸辣汤、小笼包同精美甜品。门面都好中国风,一入到黎环境好好商务午餐仲会跟每人一个一个菜饭留意到呢度嘅装修都几复古平时去食上海野一定会叫呢个镇江肉,好似啫喱咁好爽口套餐入边仲有跟一个粟米更小菜我哋就拣咗鱼香茄子,茄子好滑好够味小笼包有4只,上海野一定要试吓佢嘅小笼包、皮薄,蒸嘅时间啱啱好好,而且夹起又唔会穿,好耐无食过真正好味既小笼包了最后甜品仲有红豆沙,呢个商务午餐都几抵食,仲丰富过平时食晚餐

门面都好中国风,一入到黎环境好好

商务午餐仲会跟每人一个一个菜饭

留意到呢度嘅装修都几复古

平时去食上海野一定会叫呢个镇江肉,好似啫喱咁好爽口
套餐入边仲有跟一个粟米更
小菜我哋就拣咗鱼香茄子,茄子好滑好够味