2023-10-19
去启德新开嘅商场,见到呢间露营风嘅餐厅又几吸引,全部座位、摆设、餐具都真系露营嘅装备,有一种喺商场露营嘅感觉。⛺️Picnic set $116 (汤或嘢饮+沙律+冬甩意粉)拣咗汤:是日餐汤系忌廉蘑菇汤🥣忌廉味略为少,但估唔到汤入面有好多薯仔粒🥔,仲用露火用品盛载住,有feel!沙律:拣咗白桃藜麦沙律白桃够新鲜,脆脆哋又甜甜哋,白桃酱夹埋沙律菜,又几fresh同开胃🤤冬甩意粉:烟肉卡邦尼冬甩意粉🍝外型真系同冬甩一样,上菜时热辣辣,仲出紧烟,味道同正常卡邦尼意粉一样,但冬甩边边就脆脆哋咁,好特别同有口感!追加三文治:牛肉车打芝士洋葱番茄+追加牛油果🥑面包拣咗牛角包🥐, 松软又有牛油香味,配埋牛油果加2大块牛肉片,加上车打芝士嘅咸香,又几夹㖞!呢个配搭有啲惊喜!👍🏻追加小食:水牛城鸡翼配薯条单骨鸡翼方便食👍🏻 本身见佢唔系好多汁,食落有ok㖞,微辣!薯条粗切,正!追加饮品:抹茶椰子latte🍵呢个好有惊喜!!👍🏻第一次见呢个配搭,意外地好饮,但椰子味饮到最尾就淡咗啲。总结:呢度食物好多选择,就算嗌set都有好多唔同配搭可以试,食物质素又几好👍🏻
拣咗汤:是日餐汤系忌廉蘑菇汤🥣
沙律:拣咗白桃藜麦沙律