2022-07-25 1208 浏览
身在土瓜湾, 想食芝士龙虾伊, 但出面成35度唔想行太远, 突然间醒起半山壹号商场入面有间酒楼, 上网睇睇, 有龙虾伊供应, 于是起程帮衬!入到商场, 不单只无冷气! 重要系又滚又焗! 有无病㗎! 好好彩酒楼入面有冷气, 否则转头走人!哩个商场好Q奇怪, 隔离翠河餐厅又系唔肯开冷气! 热到人都癫!商场另一间餐厅美心 MX 好少少, 但都系冷气不足!点咗波士顿龙虾伊, 海蜇并熏蹄, 酥炸广岛蚝, 黑椒姜葱蚝煲, 鲍鱼鸡煲.优点:1, 波士顿龙虾新鲜, 龙虾肉鲜甜弹牙啖啖肉, 伊面配上芝士超惹味.2, 酥炸广岛蚝外脆内软, 广岛蚝呎吋一向偏细, 所以点多个黑椒姜葱蚝煲, 同姜葱蚝相比, 广岛蚝炸得比较干身, 而且放耐咗都无出水. 3, 姜葱蚝煲同鲍鱼鸡煲都有大量我大爱嘅葱! 夹我口味! 加分!4, 姜葱蚝嫩滑入味.5, 鲍鱼鸡煲鲍鱼够冧, 成个鸡煲最正系个芡汁, 味道带甜夹我口味.缺点:1, 原本想点半只烧鸡, 无货! 星期六日都唔入多D货?2, 芝士龙虾伊面加入洋葱更正!3, 姜葱蚝煲同鲍鱼鸡煲都出现一死罪, 就系个煲唔够热, 煲仔菜嘅"咋咋"声欠奉! 失望.4, 鲍鱼鸡煲嘅鸡有几件唔够

商场另一间餐厅美心 MX 好少少, 但都系冷气不足!

优点:

4, 姜葱蚝嫩滑入味.

缺点:

1, 原本想点半只烧鸡, 无货! 星期六日都唔入多D货?

2, 芝士龙虾伊面加入洋葱更正!

4, 鲍鱼鸡煲嘅鸡有几件唔够熟, 相信如果个煲够热够辣手就无哩个问题.

5, 唔关酒楼事, 但半山壹号商场真系好热! 好热! 好热!

该热唔热, 唔热嘅就热! 发生咩事呀? ~~>_<~~
熏蹄并海蜇

酥炸广岛蚝