2018-11-07 428 浏览
谂返起之前去日本指定动作就系去食烧肉,自己系屋企永远唔会整到果种味道, 而且全系食极都唔会厌,今次有朋友提起想食烧肉放题, 就依openrice 的search result 揾左间日式烧肉店做今晚晚餐。店内面积不算大, 但楼底高, 坐得几舒服。除了主打烤肉, 熟食、乌冬都有供应。而且唔单止汽水同茶, 连日本清酒红白酒同梅酒都系任饮, 剩饮都化算。 先上黎的系刺身拼盘选择都几多,三文鱼甜虾带子油甘鱼呑拿鱼八爪鱼和海胆三文鱼够肥美, 如果带子切厚少少会再开心D带子同油甘鱼嘅质素都几高, 我地之后都encore 左几次,以放题店来讲, 这里的刺身嘅质素都算唔话得之后上的系海鲜拼盘鲍鱼比想像中大只厚肉,口感带劲烟烟刃刃 虾够大只, 螺都好鲜甜喜之次D肉都够白够鲜然后就到重点嘅牛肉,和牛牛肉的质素很高肉质好香, 肉嫩又juicy,澳洲和牛胸腹色泽鲜红, 脂肪分布平均, 澳洲和牛肉眼同样肉味几出, 脂肪幼密细致澳洲和牛西冷烧至五成熟就食得, 夹著丝丝脂肪, 咬个时啖啖肉啖啖汁七味豚拖罗(猪颈肉)厚薄适中, 烧到有焦面就可以食, 猪肉味甜, 感觉脆口骨付鸡肉肠惹味鲜嫩又多肉汁, 食起黎有少少焦香味

先上黎的系刺身拼盘

选择都几多,

三文鱼甜虾带子油甘鱼呑拿鱼八爪鱼和海胆
刺身拼盘

三文鱼够肥美, 如果带子切厚少少会再开心D
放题店来讲, 这里的刺身嘅质素都算唔话得

之后上的系海鲜拼盘
鲍鱼比想像中大只厚肉,口感带劲烟烟刃刃

虾够大只, 螺都好鲜甜

喜之次D肉都够白够鲜
海鲜拼盘

然后就到重点嘅牛肉,

和牛牛肉的质素很高
澳洲和牛

肉质好香, 肉嫩又juicy,
澳洲和牛

澳洲和牛胸腹色泽鲜红, 脂肪分布平均,
澳洲和牛

澳洲和牛肉眼同样肉味几出, 脂肪幼密细致
骨付鸡肉肠

骨付鸡肉肠惹味鲜嫩又多肉汁, 食起黎有少少焦香味, 充满了肉香, 入口爽而不腻
雪条雪糕

雪条雪糕有Movenpick有dreyers 又有本地榴梿雪糕, 多元选择,
雪条雪糕

而且仲有不同种类的甜品,
甜品,

多种选择, 食到捧住个肚走!!
骨付鸡肉肠
甜品,