2018-09-25 562 浏览
呢日过海揾朋友食饭, 近近地拣咗佢屋企附近呢间德国菜餐厅, 加上好耐无食过咸猪手, 就决定试吓呢间啦~~ 身为食肉兽嘅我哋, 4个人叫咗3个肉嘅main course德国咸猪手配酸椰菜:皮香口爽脆, 肉咸度啱啱好, 加埋少少酸椰菜食平衡返味道, 好容易食唔停口 跟餐有得拣配蕃薯条或薯条, 蕃薯条份量比想像中多, 虽然炸过但咬落都唔油, 好浓蕃薯味~~慢煮德国烧猪仔脾:肉质软林入味, 跟餐嘅薯条都粗身啖啖肉, 不过因为另外两道肉太过出色, 相对就无咁有印象, 但都系有相当水准嘅一个main course慢煮美国顶级牛护心扒:第一次食护心肉~~ 听过呢个部位几次但一直都未有机会试, 所以落单后最期待呢道菜 果然不负所望, 慢煮过后肉质超林, 入口软绵, 每咬一口啲汁都涌出嚟咁下次再嚟必定encore!Remarks:是日为礼拜日, 本身7点到谂住walk-in, 但去到已经满座要等位可能因为近住宅所以好多一家人帮衬, 最后等咗四个字先有位入座~~ 所以建议想食都系book定位好啲

德国咸猪手伴酸椰菜

慢煮美国顶级牛护心扒

下次再嚟必定encore!

Remarks:
2018-08-26