2024-03-02
今次朋友带路,去咗一间喺尖沙咀嘅韩国餐厅~楼上铺,地方几大☺️ 阔落坐得舒服嗌咗咩▶️ 餐厅有做烧肉,饭面同埋其他唔同种类嘅韩国美食😋 今次就冇嗌烧肉类,而系叫咗其他料理~食韩国嘢多数都有前菜,除咗泡菜之外,餐厅仲有提供腌鱿鱼🦑、生菜🥬同芽菜等真系好少见生菜都会系前菜一部份仲要可以任添😱炸蛋疏乎厘 🥚 呢个一定要嗌,超好食😋 玉子烧啲fd不过系厚版个pot有几深个蛋就有几厚😋面头仲加咗芝士🧀 同埋蟹籽韩式猪手个猪手会唔会太大碟‼️应该系有三至四人份量😂 仲要啖啖肉,加埋大过我同你块面😆 猪手肉质软腍,满满的骨胶原😇 牛肋骨汤呢个必点item,想讲成个汤好足料,有劲多旧肉、面、蛋丝、红枣,仲要配饭🍚酱油蟹配牛油饭终于嚟到最期待嘅酱油蟹😋 酱油蟹新鲜又好多膏,同牛油饭真系超夹~ 蟹肉可以就咁唧出嚟,捞埋饭一齐食,每一啖都好香Jolly Pong燕麦奶昔加上香蕉🍌,甜而不腻☺️ 面头仲铺咗层燕麦粒,整体一啲都唔Heavy😆韩式手作雪糕叫咗豆腐味同埋马格利酒味,两只味都好出,结束完美嘅一餐😍
嗌咗咩▶️
韩式猪手
牛肋骨汤
酱油蟹配牛油饭
Jolly Pong
燕麦奶昔加上香蕉🍌,甜而不腻☺️
面头仲铺咗层燕麦粒,整体一啲都唔Heavy😆
韩式手作雪糕
叫咗豆腐味同埋马格利酒味,两只味都好出,结束完美嘅一餐😍