1K
2020-04-26 153 浏览
近排真系除了返工外,放工一系就外卖,一系就食埋饭嗱嗱临回家,今晚就系食埋先回家,可以在太和火车站行过去,又唔系太耐8-10分钟,食前先做运动!这里专攻牛扒,用g数落单,先付款落单,有三款肉质选择,我就点了最抵食嘅肉眼$0.33/g,要了约四百g,店员刀法纯熟一刀切下已差不多个重量,当然如果份量唔够你可以再加,接住选埋个酱汁,三选一,我就选了蒜油,而加多$25就可饮品,配汤或饭或沙律三选二嘅配搭,完成后就给了个电子传呼机,而因疫情关系座位都座得比较疏离要保持1.5m 要求,入座前亦要先量体温做足安全措施,座下等了一阵,传呼机响起,就可以取餐,一份差不多有四百克嘅肉眼放在热辣辣嘅铁板上,旁边跟埋盒饮品,面豉汤,同埋个麻酱沙律,而本身块肉眼就不同太熟,正如店名一样Medium rare,所以要靠铁板嘅热度去将肉眼加热,所以二话不说就系将肉眼切开将不同位置加热,再在上面淋上酱汁,"渣"一声嘅感觉,非常满足!因为在食嘅时间不同,肉质都有不同嘅口感,肉质嫩,入口软熟,真系啖啖肉,在铁板上久了肉质熟成度高,但内里仍然十分软熟多汁,入口都够晒肥美!一点点小提示,在枱边有岩盐同黑椒,加少少在切开嘅肉眼扒
这里专攻牛扒,用g数落单,先付款落单,有三款肉质选择,
因为在食嘅时间不同,肉质都有不同嘅口感,肉质嫩,入口软熟,真系啖啖肉,在铁板上久了肉质熟成度高,但内里仍然十分软熟多汁,入口都够晒肥美!一点点小提示,在枱边有岩盐同黑椒,加少少在切开嘅肉眼扒上味道更佳!

今晚十分满足!满足了啖啖肉嘅"肉"望了!