2024-08-23 209 浏览
前排去朋友启德新居house warming,由于佢系vegan嘅,所以就带左我去呢间位于Airside嘅Treehouse食饭。餐厅对于商场地下𠮶层,非常方便。装修以木系嘅风格为主,带出环保嘅感觉。可能由于比较多外国人住启德,亦都可能因为比较多外国人钟意食素嘅关系,所以餐厅嘅店员都系讲英文嘅。讲返个餐牌,虽然呢度店员嚟讲英文为主,但系餐牌系有中文嘅!呢度嘅素食选择算多,而且非常有特色。俾大家睇下个menu。以下就系我当日买咗嘅食物:Treehouse Platter:好丰富嘅一兜Platter,当中嘅蔬菜全部都好fresh好juicy,而且卖相一流。最值得一赞系Platter附上一块要好食嘅烤饼,够晒饱肚呀!蘑菇汤:碗汤嘅texture非常rich同creamy,而且香气十足。不过我自己略显太细碗,咁好味唔够喉啊!酸种卷饼:里面夹嘅蔬菜全部都好新鲜,而且调味令佢全个卷饼层次更加丰富。总结:Treehouse用餐环境非常舒适,价钱合理,值得推荐!

以下就系我当日买咗嘅食物: