2022-10-10 356 浏览
<<跑马地隐世咖啡店>>朋友一直bookmark咗呢间餐厅,适逢庆祝生日就决定陪佢一试!餐厅系港岛区有几间分店,跑马地分店特别在于「啡酒合一」,日头系cafe,夜晚就会摇身一变做有bartender嘅酒吧。餐厅位于宁静小巷嘅角落,门面系以绿色为主嘅复古风格。夜晚嚟到店入面有柔和嘅灯光,配合外国抒情音乐,非常有情调,好适合同朋友谈心。相信白天再访嘅话亦别有一番风味。.🟥Parmesan Truffle Fries $63🟧一大盘刚刚炸好嘅幼身薯条洒上一丝丝嘅芝士,非常香口,再配埋truffle sauce,送酒一流!.🟨HV Meatballs $88🟩自家制嘅肉丸,用上猪肉同牛肉,一份有三大粒,外层煎得香脆,咬入口有肉汁唔会干争争。再沾上蕃茄酱,好惹味!.🟦Duck Ragu $128🟪意大利水管粉有咬口,每一条都均匀沾上香草蕃茄酱汁,仲有啖啖嘅油封鸭丝,香口唔油腻~.⬛️Truffle Mushroom Gnocchi $128⬜️呢款pasta唔系间间意大利餐厅都有,所以系menu见到就二话不说order咗。粒粒薯仔面团系烟烟韧韧嘅口感,再配上大大片嘅蘑
<<跑马地隐世咖啡店>>
🟥Parmesan Truffle Fries $63🟧
🟨HV Meatballs $88🟩
🟦Duck Ragu $128🟪
呢款pasta唔系间间意大利餐厅都有,所以系menu见到就二话不说order咗。粒粒薯仔面团系烟烟韧韧嘅口感,再配上大大片嘅蘑菇同芝士粉,香气十足,第一次食嘅我觉得好有惊喜!
🟫Mimosa / Sours $78🟫
美食当然少不了美酒。我同朋友系cocktail menu入面拣咗Mimosa同Sours,分别系橙汁配气泡酒同威士忌配柠檬汁,好清新!
🧭Coffeelin (昌明街) (跑马地)
地址: 跑马地昌明街8号地舖
  • Duck Ragu