2017-10-13
同朋友行完街都已经夜晚8点几,同行友人话想去Goodne Chicken食炸鸡,我当堂吓亲,咁夜食炸鸡咪肥死啰…T_T 但友人话呢间炸鸡系唔同,佢实际上系烤鸡,唔经油炸,一D都唔油腻。好啦,见佢讲到咁,咁去试下啦,8点半去到,大排长龙,舖头出面走廊位全部企满人,最后,我地3个人等左个几钟先入座,劲肚饿…而且仲要限时90分钟环境简约,感觉系舒服既,不过真系好嘈,同朋友倾计要同周围D人斗大声咁,所以你系会听到隔离台讲D咩,哈哈!! XD招牌凯撒沙律($108) 见到menu有凯撒沙律,我即时提议要叫返个沙律黎打底同心理上消除下呢餐既罪恶感沙津唔错,份量够多同新鲜,入面有蔬菜、青瓜、车厘茄、面包粒、芝士粉,另外沙律酱系另上,要消除罪恶感既我当然系舍弃个沙律酱啦! 因为劲肚饿既关系,呢个沙律一上台已经俾我地清晒,相都影唔切XD韩式炒粉丝鸡蛋卷入面有炒粉丝、青瓜、黄萝卜、火腿、茄汁,酸酸地又甜甜地,口感几丰富,因为有酱汁既关系,鸡蛋卷唔干仲keep住好juice,不过个人觉得太贵,试一次ok。果味蒜香烤鸡外层香脆甜甜地,食落口唔会油,鸡腿肉嫩滑,鸡胸固然有D嚡口但都充满肉汁,而鸡既份量都好足应该
招牌凯撒沙律($108)
韩式炒粉丝鸡蛋卷
果味蒜香烤鸡
外层香脆甜甜地,食落口唔会油,鸡腿肉嫩滑,鸡胸固然有D嚡口但都充满肉汁,而鸡既份量都好足应该系有成只鸡。另外,食烤鸡点少得配菜腌萝卜呢,腌萝卜好好味,好爽脆,仲可以无限追加,我地追加左3次
砂锅鱼糕汤
鱼糕汤汤底有轻微辣,入面有鱼板、各款鱼丸、白萝卜、洋葱、菜、葱,份量够,我地3个人每人饮左两碗,饮完好满足。
朱古力曲奇雪奶冰
面层有oreo饼干、一球雪糕同oreo碎,食到中间原来仲有一层oreo碎同一粒粒既脆脆(早餐加牛奶一齐食𠮶D呢),3个人share都OK,因为份量都几多。
整体黎讲,食物质素都几好,我地3个人竟然叫左5样野食,因为样样都好想试,5样野加埋$7xx,除番开每人$2xx,价钱都合理,如果想食多几样野食,最好就真系3至4人以上去食啦。