2015-12-09 1831 浏览
想嚟屋子生活好耐,见cafe控朋友生日,终于的起心肝入嚟马鞍山试试! 因为无得订位,未嚟到之前好惊要等位,不过可能系平日夜晚,完全唔洗等就有得入! 一嚟到已经比雪柜里面嘅蛋糕吸引住! 😝 但点都要食左正餐先嘅!芝士竹轮 - 口感好似狮子狗入面包左芝士咁,芝士味甚浓,多d芝士嘅话会更好!明太子饭团加值日饭团定食 - 饭团无特别,配菜嘅豆腐反而比较特出,豆味十分浓,最啱喜爱吃豆品嘅我!公园沙拉 - 唔记得左饭团定食都有沙拉,所以点左呢个煎茶豚肉加黑醋汁嘅沙拉,其实无乜特别。海老天妇罗冷乌冬 - 新鲜炸出嘅虾好松化,乌冬烟烟韧韧,唔错!终于轮到今晚嘅主角 - 甜品喇! 试左三款甜品,样样都好出色! 芒果千层塔,钟意佢唔算甜,芒果唔酸,千层蛋糕虽称不上有好多层,但尚算皮薄唔多cream,食完唔怕肥腻,仲有种清新嘅感觉!因为手工抹茶蛋糕已经卖完,抹茶控嘅我只可只可选择抹茶黑芝麻手工蛋糕,但亦见惊喜! 黑芝麻同抹茶味道浓厚,蛋糕软熟,仲有饼底Tim! 即叫即焗嘅伯爵茶红茶窝夫,上枱时仍暖,所以雪糕好快就溶,有种冰火嘅感觉! 😝 伯爵红茶雪糕出面比较少有,味道唔错!总括嚟讲,餐厅环境舒服适合hea住
芝士竹轮
明太子饭团+值日饭团餐
公园沙拉
海老天妇罗冷乌冬
芒果千层塔
抹茶黑芝麻手工蛋糕
伯爵茶红茶窝夫

总括嚟讲,餐厅环境舒服适合hea住倾计,但呢度嘅正餐无谓提喇,唔食都无损失,不过一定要食甜品,我地三个女仔叫左三个甜品都觉得唔够喉,不过咁样先有藉口比自己再嚟嘅!
2015-11-29
庆祝纪念