2016-01-04 870 浏览
放假当然系约朋友去食下野啦, 讲到一班人食野, 除咗打边炉之外, 串烧店都系我地的首选. 今佢多款多选择, 味道香辣惹味又可以送啤酒, 同朋友们一齐食下吹下水就最啱!呢间其实已经食过几次感觉好好, 佢D烧烤做得好香又唔会干挣挣, 环境虽然有少少迫但感觉上好relax (够地道), 价钱黎讲唔贵, 所以我同朋友都钟意黎帮衬. 咁多食物里面有两样我觉得系必食推介:1) 烧茄子 - 烧茄子大大条热辣辣, 用筷子可以一条条撕上黎食, 佢加咗蒜蓉同辣椒一齐烧, 食落口啖啖肉又好香口, 一班人share 食最啱2) 烧黄立仓 - 仓鱼本身都好够鲜味, 平时老妈子钟意用黎蒸, 但估唔到用黎烧又另有一番滋味! 鱼皮烧到香脆, 里面肉质嫰滑又鲜甜, 加咗佢配比我地的汁料食落又够开胃!

烧茄子
烧黄立仓
2015-12-26
$210 (宵夜)
烧茄子
烧黄立仓