2017-06-08
陪朋友去完南丰中的睇烘焙店, 揾个地方医下肚, 见到Kim's Spoon门外的弘大最热选二人餐, 乜都有齐枱上已经备有泡菜, 可以随便食白桃沙冰 - $58 / 鲜西柚梳打 - $38 白桃沙冰有我钟意饮的桃味有气酒, 再加上桃味沙冰, 大大杯, 唔惊唔够饮, 鲜西柚梳打, 偷饮咗少少, 西柚味好香, 又有Sparking感觉, 饮完好舒服弘大最热选 - $288将首尔Hot Picks的食物都放在这个套餐内, 呢个套餐啱晒我呢啲选择困难症, 样样都想食嘅人芝士泡菜炒饭上的可爱熊仔🐻, 超可爱呀! 我钟意熊仔嘛用紫菜在芝士上砌上粗眉熊, 下层就系白芝士、汉堡 + 泡菜炒饭旁边的伴碟好丰富, 沙律菜可以夹面包、粟米沙律伴饼干、仲有埋薯条添韩食绝对不可缺少的甜辣炸鸡, 鸡件size几适中, 一啖一粒易入口, 仲用个心型器皿盛著, 好特别卡邦尼炒年糕, 斋睇卖相已经满分, 用忌廉装饰到好似蛋糕咁靓, 仲加咗星星 & 珠珠的糖霜装饰炒年糕辣辣地, 如果捞埋忌廉一齐食就会中和辣味, 仲多咗份香味滋味自助烧 - 美国肩胛翼板牛肉、蘑菇、洋葱、彩椒, 烧烤炉仔细细...两个人烧份量刚刚好, 食完一
弘大最热选 - $288