2023-03-01
今晚约左朋友食饭,朋友话呢度啱晒我,因为有好多打卡位😂。嚟到发觉呢度装修真系好特别,而且环境轻松relax,无论二人行、或约埋三五知己玩乐、谈天都一样咁适合。而且位处诺士佛台,够晒方便。 餐厅座位舒适,我地好早就到,但都已经有数枱食客,仲要越夜人流越多,我谂呢度真系几受欢迎。 服务员体贴细心,会简单介绍嘅同时,又会给予客人足够空间去选择,无令人局促嘅感觉,做到真正嘅relax 。我地今晚的确轻松自如,能够开心畅怀大食一餐。 自家制鸡翼🍗超大碟,仲要系单骨鸡翼,品尝时够晒方便,味道ok,做到香脆入味。 黑松露意大利饭🥘热爱菇菌类嘅我,睇到满满嘅磨菇、鸿喜菇,配上浓郁嘅黑松露香,加埋呢个软滑嘅意大利饭,入口充满幸福嘅味道。套餐加配了超浓郁嘅忌廉白汤,仲有丰富清新嘅前菜(烟三文鱼,巴马火腿配蜜瓜、沙律菜),点左呢个餐,觉得自己做左个好好嘅选择😋。 玛格莉特芝士薄饼🍕最传统嘅薄饼就系玛格莉特,当中有新鲜嘅蕃茄肉,芝士味又够浓,而饼底香脆有咬口,算系几正宗嘅口味。 饮品我地分别点左Long Island Ice Tea同Mojito,前者vodka 味较重,同时fresh lemon juice
自家制鸡翼🍗
黑松露意大利饭🥘
玛格莉特芝士薄饼🍕
饮品我地分别点左Long Island Ice Tea同Mojito,前者vodka 味较重,同时fresh lemon juice带出清新感觉,十分吸引。而Mojito 味道平衡,Rum唔会抢去 mint leafs嘅味道,令整杯透出年轻嘅感觉,两杯都算系唔错嘅选择。
喺呢度舒舒服服饮吓、食吓、倾吓,又过左一个愉快嘅晚上。
后记:呢度仲有原只烧鸡同乳猪,我谂如果一班朋友嚟,应该会食得几开心。